Roštenka plnená šunkou a zemiakmi

Potrebujeme:

500 g hovädzej roštenky, 150 g šunky, 100 g čerstvých hríbov, 2 uvarené zemiaky, 30 g masti, 1 menšiu cibuľu, petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Plnka: Nakrájané hríby speníme na cibuli, pridáme na kocky pokrájanú šunku a na záver zemiaky. Ochutíme soľou, korením a petržlenovou vňaťou.
Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, naplníme pripravenou plnkou, stočíme a previažeme niťou. Rolky z oboch strán opečieme na horúcej masti, podlejeme trochou horúcej vody a dusíme pod pokrievkou domäkka.
Pred podávaním odstránime niť a mäso pokrájame na plátky. Podávame s dusenou ryžou, uhorkou alebo so zeleninovým šalátom.

11.01.2009

Podobné recepty