Plnené trojhrany hermelínu

Potrebujeme:

2 hermelíny, 125 g masla, 40 g drveného údeného lososa v oleji, 1 lyžičku citrónovej šťavy, 1/2 lyžičky paprikovej vegety, 50 g čerstvých šampiňónov, 40 g sekaných vlašských orechov, čerstvú červenú papriku (na ozdobenie), 100 g šľahačky, 16 kusov vlašských orechov, kúsok kapie

Ako na to:

Hermelín rozkrojíme naplocho na dve kolieska.
Pripravíme si plnku. Do vyšľahaného masla pridáme kúsky drveného lososa, trochu citrónovej šťavy a paprikovej vegety. Dobre premiešame.
Surové šampiňóny nakrájame na malé kocky a spolu so sekanými orechmi zľahka vmiešame do plnky. Túto zmes natrieme na spodné koliesko hermelínu a prikryjeme druhým kolieskom.
Hermelín po obvode obalíme v mletej červenej paprike, zabalíme do alobalu a necháme v chladničke stuhnúť.
Hermelín nakrájame na 8 trojuholníkov, ozdobíme šľahačkou, lieskovými orechmi a kúskom kapie. Podávame ako jednohubky.

11.01.2009

Podobné recepty