Kakaová roláda s tvarohom

Potrebujeme:

5 vajec, 150 g cukru, 100 g polohrubej muky, 10 g ( 1 lyžice ) kakaa, 1 lyžice oleja
Plnka: 200 ml mlieka, 1/2 sáčku vanilkového pudingového prášku, 3 vanilkové cukry, 1 lyžicu mletého cukru, asi 50 g masla, 250 g tvarohu, 4 plátky želatíny, mandarínkový kompót

Ako na to:

Z bielkov ušľaháme nie príliš tuhý sneh. Po častiach pridávame cukor a ušľaháme dotuha. Znížime obrátky šľahača na minimum a jeden po druhom zašľaháme žĺtky.
Potom ľahko vmiešame muku zmiešanú s kakaom a olejom. Rozotrieme na papier na pečenie a rýchlo upečieme (10 minút pri 200°C). Po upečení preklopíme na čistý papier na pečenie, spodný papier odlúpime a položíme naspäť a celé to zrolujeme i s oboma papiermi. Necháme vychladnúť.
Po vychladnutí rozmotáme, natrieme náplňou, pokladieme odkvapkanými mandarínkami (alebo iným ovocím) a zrolujeme. Povrch ľubovoľne ozdobíme alebo len pocukrujeme.
Plnka: Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme puding. Po vychladnutí do neho zašľaháme tvaroh, podľa chuti dosladíme.
Plátky želatíny namočíme na 5 minút do studenej vody, vytlačíme, dáme do kastrolku a za stáleho miešania zahrievame do úplného rozpustenia.
Do rozpustenej želatíny postupne po častiach vmiešame tvarohovou hmotu a dôkladne premiešame.

24.12.2008

Podobné recepty