Viedenský zákusok

Potrebujeme:

Cesto: 250 g práškového cukru, 4 vajcia, 1 vanilínový cukor, 1,25 dcl oleja, 1,25 dcl mlieka, 300 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva
Plnka: 1 l pomarančového džúsu, 2 krémové prášky Zlatý klas, 6 PL cukru
Na ozdobu: 2,5 dcl džúsu, 5 dcl smotany na šľahanie, 2 stužovače šľahačky, 2-3 balíčky dlhých piškót, čokoládu, rum

Ako na to:

Vajcia, cukor a vanilínový cukor zmiešame. Pridáme olej, mlieko a múku s kypriacim práškom.
Cesto rozotrieme na vymastený, pomúčený hlbší plech a upečieme. Krém uvaríme z džúsu, krémových práškov a cukru.
Teplý krém vylejeme na vychladnuté cesto a dáme do chladu. Potom naň natrieme dotuha vyšľahané šľahačky so stužovačom. Piškóty namáčame v džúse s rumom a ukladáme ich tesne vedľa seba na šľahačku.
Vrch ozdobíme roztopenou čokoládou. Rezy krájame pomedzi piškóty.

04.01.2009

Podobné recepty