Žemle

Potrebujeme:

600 g očistených čerstvých húb, 60 g masla, 1 väčšiu cibuľu, 2 celé vajcia, postrúhaný syr ementál na posypanie, strúhanku, tuk na plech, 8 žemlí, rozpustené maslo

Ako na to:

Zo žemlí odkrojíme vršok a vydlabeme stred. Vnútro vydlabaných žemlí vymažeme maslom. Huby najemno rozsekáme.
V hrnci rozohrejeme maslo a v ňom speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. K nej pridáme rozsekané huby, osolíme, okoreníme a domäkka udusíme.
Do dusených húb zamiešame vajce a naplníme nimi vrchovato pripravené žemle. Povrch posypeme strúhankou, nastrúhaným ementálom, pokropíme rozpusteným maslom a na pomastenom plechu
v horúcej rúre asi 10 až 15 minút zapekáme.
Podávame teplé.

28.02.2009

Podobné recepty