Bravčové mäso po čínsky

Potrebujeme:

800 g bravčového mäsa zo stehna, 400 g póru, 80 g olúpaných mandlí, 8 lyžíc vína, 5 lyžíc sójovej omáčky, 1 lyžičku maizeny, trošku cukru a rozotretý cesnak, 3 lyžice oleja, soľ

Ako na to:

Umyté mäso pokrájame priečne cez vlákna na malé rezance. Očistený pór rozrežeme na 4-cme kúsky, a potom na pásiky široké asi 5 mm.
Mandle pokrájame na tenké rezančeky a opražíme na sucho. Zvlášť v nádobe zmiešame víno, sójovú omáčku, maizenu, cukor a rozotretý cesnak.
Pripravené mäso prudko opečieme na rozpálenom oleji, pridáme pór a krátko podusíme.
Nakoniec primiešame pripravenú omáčku a 1 minútu spolu povaríme.
Pred podávaním mäso posypeme mandľami. Vhodnou prílohou je varená alebo dusená ryža.

06.01.2009

Podobné recepty