Cesnakovo-syrové kúsky

Potrebujeme:

800 g polohrubej múky, 500 ml mlieka, 2 lyžice kryštálového cukru, 42 g čerstvého droždia, 150 ml oleja, soľ
Plnka: 120 g masla, 130 g tuku, 3 žĺtka, posekanú petržlenovú vňať, 14 strúčikov prelisovaného cesnaku, soľ, vegetu, 600 g strúhaného syra
Na potretie: 1 vajce, celú rascu, sezamové semienka, soľ

Ako na to:

Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré na teplom mieste necháme vykysnúť. Po vykysnutí ho rozdelíme na osem bochníkov.
Každý bochník rozvaľkáme, potrieme plnkou, posypeme strúhaným syrom a stočíme do rolády. Roládu rozložíme do tvaru obdĺžnika, potrieme rozšľahaným vajíčkom, osolíme, posypeme rascou a sezamom.
Roládu nakrájame na trojuholníčky, ktoré uložíme na plech vyložený papierom a upečieme.
Plnku spravíme zmiešaním masla, tuku, cesnaku, žĺtkov, vňate, soli a vegety.

30.12.2008

Podobné recepty