Rezne v zemiakovej placke

Potrebujeme:

4 rezne bravčového karé, 80 g konzervovaných šampiňónov, 4 kusy plátkového syra, olej, mleté čierne korenie, soľ
Zemiakové placky: 350 g očistených surových zemiakov, 30 g múky, 1 vajce, 2 lyžice mlieka, 50 g oravskej slaniny, 20 g cibule, 1 strúčik cesnaku, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Rezne na okrajoch narežeme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Po oboch stranách ich prudko opečieme a uložíme na pekáč. Na každý rezeň položíme plátky konzervovaných šampiňónov a prekryjeme syrom.
Pekáč vložíme do horúcej rúry a rezne zapekáme, kým sa na nich syr neroztopí.
Zemiakové placky: Zemiaky postrúhame, uvoľnenú prebytočnú vodu zlejeme, pridáme múku, vajce, posekanú cibuľu, kocky opraženej slaniny, cesnak, korenie, soľ a podľa potreby mlieko.
Zemiakové cesto rozdelíme na 4 porcie. Z každej na horúcom oleji usmažíme placku.
Zapečený rezeň uložíme na polovicu placky a prekryjeme ho druhou polovicou placky. Podávame s miešaným zeleninovým šalátom.

26.01.2009

Podobné recepty