Filé so sezamovou kôrkou

Potrebujeme:

80 dkg plátkov rybieho, citrónovú šťavu, strúhanku, 6 lyžíc sezamových zrniečok, 1 lyžičku sójovej omáčky, 2 vajcia, 4 lyžice polohrubej múky, mleté čierne korenie, soľ, olej na vyprážanie Omáčka: 200 ml šľahačkovej smotany, 2 lyžice balzamového octu, 2 lyžičky cukru, štvrť lyžičky mletého čierneho korenia, 1 lyžičku soli, nasekaný kôpor

Ako na to:

Plátky ryby umyjeme, nakrájame na menšie kúsky, ktoré pokvapkáme citrónovou šťavou a dáme odležať.
Múku nasypeme do hlbokého taniera. Vajcia rozhabarkujeme, osolíme a okoreníme. Sezamové zrnká za stáleho miešania nasucho opražíme
na panvici do zlatožlta. Zalejeme sójovou omáčkou a vypražíme dosucha. Odstavíme a zmiešame so strúhankou.
Osušené kúsky ryby obalíme v múke, vo vajci a v sezamovej strúhanke. Obal mierne pritláčame.
V panvici rozpálime olej a kúsky ryby v ňom z oboch strán opražíme do bledohneda.
Omáčka: Všetky suroviny v miske dobre vymiešame a necháme pri izbovej teplote zhustnúť. Pred podávaním môžeme dochutiť nasekaným kôprom.

13.11.2008

Podobné recepty