Hovädzie s fazuľou

Potrebujeme:

500 g hovädzieho mäsa, 1 cibuľu, 1 lyžičku hladkej múky, 2 strúčiky cesnaku, 0,5 lyžičky korenia čili, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 100 ml červeného vína, 1 kocku mäsového bujónu, 1 konzervu nakrájaných paradajok, 1 konzervu fazule v slanom náleve, olej

Ako na to:

Cibuľu a cesnak očistíme a pokrájame nadrobno (cesnak posekáme na menšie kúsky). Umyté osušené mäso pomelieme.
Na horúcom oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pomleté mäso, opražíme a posypeme 1 lyžičkou hladkej múky.
Potom pridáme posekaný cesnak, 0,5 lyžičky korenia čili, lyžičku soli a mleté čierne korenie.
Podlejeme červeným vínom a mäsovým bujónom a 15–20 minút pod pokrievkou dusíme.
K udusenej zmesi pridáme pokrájané paradajky a precedenú odkvapkanú fazuľu (môžeme pridať aj malú konzervu kukurice). Premiešame, podľa chuti osolíme, okoreníme a ešte 10 minút dusíme.

12.01.2009

Podobné recepty