Jadranská torta

Potrebujeme:

Cesto: 3 vajcia, 60 g práškového cukru, 60 g hladkej múky, 20 g kakaa, 2 lyžice oleja
Krém: 200 ml mlieka, 100 g krupicového cukru, 20 g maizeny, 1 žĺtok, 50 g zomletých opražených lieskových orieškov, 150 g masla, 300 ml šľahačky, 30 g cukru
Poleva: 100 g čokolády na varenie, 20 g stuženého pokrmového tuku

Ako na to:

Cesto: Z 3 bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého opatrne primiešame 30 g práškového cukru. 3 žĺtky a 30 g práškového cukru vymiešame dopenista a zľahka spojíme s bielkovým snehom.
Pridáme preosiatu múku a kakao a za stáleho miešania prilievame olej.
Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a upečieme vo vyhriatej rúre.
Krém: Krupicový cukor, maizenu a 1 žĺtok dobre rozmiešame v mlieku a za stáleho miešania privedieme do varu. Hneď odstavíme a kašu za občasného miešania necháme vychladnúť.
Vychladnutú kašu pridáme k zmäknutému maslu a dohladka vyšľaháme.
Do maslovej hmoty pridáme pomleté oriešky. Krém nahrubo natrieme na cesto a necháme v chlade stuhnúť.
Smotanu na šľahanie s cukrom ušľaháme dotuha a natrieme
na krémovú vrstvu. Z čokolády na varenie a z tuku pripravíme čokoládovú polevu a potrieme ňou povrch torty.
Keď stuhne, tortu ozdobíme zvyšnou šľahačkou a celými lieskovými orieškami.

13.11.2008

Podobné recepty