Šalát

Potrebujeme:

200 g jemnej zelenej fazuľky, 1 hlávka kučeravého zeleného šalátu, 1 malú hlávku čakanky, 4 stopky vňaťového zeleru, 400 g upečených kuracích pŕs bez kože, 1 konzervu sardeliek (50 g), 1 strúčik cesnaku, 1 bagetu pokrájanú na 12 tenkých krúžkov Dressing: 1 lyžicu dijónskej horčice, 3 lyžice olivového oleja, 2 lyžice vínneho octu, 2 lyžice nízkotučného bieleho jogurtu, 0,5 lyžičky práškového cukru, 0,5 lyžice worcesterskej omáčky, mleté čierne korenie, soľ, 1 natvrdo uvarené vajce, 30 g postrúhaného parmezánu

Ako na to:

Zelenú fazuľku uvaríme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Vychladnuté fazuľky prekrojíme na polovicu a dáme do veľkej šalátovej misy.
Umytý šalát potrháme na menšie kúsky, čakanku nahrubo pokrájame, zeler a kuracie prsia pokrájame na menšie kúsky. Všetko pridáme do misy k pokrájanej fazuľke, premiešame a dáme vychladiť.
Sardelky preložíme do misky a pridáme 1 lyžicu oleja, v ktorom boli naložené. Cesnak na doske roztlačíme a pridáme k sardelkám.
Zmes vidličkou roztlačíme na pastu, ktorou potrieme plátky bagety, rozložíme ich na plech a v horúcej rúre upečieme. Upečené vychladnuté bagety polámeme na menšie kúsky – krutóny.
Dressing: Horčicu vymiešame s olivovým olejom, vínnym octom, jogurtom, cukrom, worcesterskou omáčkou, mletým čiernym korením a so soľou. Uvarené vajce olúpeme, pokrájame nadrobno a vmiešame
do dresingu.
Polovicu dresingu nalejeme na vychladený šalát a premiešame. Pridáme krutóny, premiešame a prelejeme zvyšným dresingom. Nakoniec šalát ozdobíme hoblinkami parmezánu. Hneď podávame.

16.02.2009

Podobné recepty