Cisárske palacinky

Potrebujeme:

5 dkg varovej čokolády, vajcia, džem, práškový cukor, 1/2 dcl rumu

Ako na to:

Upečieme 6-7 hrubších palaciniek, ktoré necháme vychladnúť. Tortovú formu vymastíme maslom a začneme ukladať palacinky vo vrstvách. Potierame ich ovocným džemom a každú druhú posypeme postrúhanou čokoládou.
Rožšľaháme tri vaječné žĺtka s troma polievkovými lyžicami práškového cukru na penu, z bielkov vyšľaháme sneh a zľahka všetko premiešame.
Zmesou zalejeme palacinky a navrch môžeme ešte poklásť čerstvé ovocie - jahody alebo maliny. Palacinky necháme zapiecť vo vyhriatej rúre. Dávame pozor, aby pena neprihorela. Po 10-15 minútach sú palacinky hotové.
Po vybratí z rúry nalejeme na palacinky rum a necháme ich 30-40 sekúnd rumom flambovať. Horiace palacinky prikryjeme tanierom.
Podávame teplé.

30.12.2008

Podobné recepty