Cuketové lode

Potrebujeme:

2 menšie cukety, 400 g mletého mäsa, 80 g ryže, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 2 papriky, 1 kocku zeleninového bujónu, 150 ml konzervovaných paradajok, 150 g oravskej slaniny, 150 g tvrdého syra, mletý majorán, provensalské korenie, mleté čierne korenie, soľ, olej

Ako na to:

Cukety očistíme, pozdĺžne rozkrojíme a vydlabeme z nich dužinu, ktorú pokrájame na malé kocky.
Cukety asi 5 minút povaríme v osolenej vode a necháme ich odkvapkať. Papriky očistíme, pokrájame na malé kocky, zmiešame ich s jednou posekanou cibuľou a cuketovou dužinou.
Pridáme pokrájané paradajky, najemno posekané strúčiky cesnaku a 125 ml vývaru z bujónovej kocky.
Zmes dochutíme soľou, provensalským korením a vlejeme ju do zapekacej misy. Ryžu uvaríme vo zvyšnom zeleninovom vývare. Na rozohriatom oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu dosklovita, pridáme mleté mäso a za občasného premiešania ho opražíme.
Potom k nemu pridáme uvarenú ryžu, dobre premiešame, dochutíme soľou, čiernym korením a majoránom.
Takto pripravenou mäsovou zmesou naplníme cukety, položíme ich na zeleninu v zapekacej mise, na vrch rozložíme plátky slaniny a všetko posypeme postrúhaným syrom.
Naplnené cukety dáme asi na polhodinu piecť do predhriatej rúry.

15.02.2009

Podobné recepty