Kuracie stehná s cesnakom

Potrebujeme:

5 kuracích stehien, 2 kocky slepačieho bujónu, 50 ml oleja, 8 dkg paradajkového pretlaku, 2 PL kečupu, 1 PL kryštálového cukru, vegetu, čierne mleté korenie, 2 kocky – bylinky a cesnak, 1 cibuľu

Ako na to:

Mäso umyjeme, osušíme a natesno poukladáme do vymasteného pekáča.
Do rajnice nalejeme 200 ml vody, necháme zovrieť a rozmrvíme do nej bujón. Za stáleho miešania pridáme olej, paradajkový pretlak, kečup, vegetu, čierne mleté korenie, nadrobno pokrájanú cibuľu a na miernom ohni varíme 5 minút.
Kocky - bylinky rozmrvíme na kuracie stehná a zalejeme zmesou.
Zakryjeme a pečieme takmer domäkka. Pred dopečením odkryjeme a dopečieme.

30.12.2008

Podobné recepty