Domáce makové rezance

Potrebujeme:

Cesto: 200 g polohrubej múky, 100 g hrubej múky, soľ, 1 vajce, vodu
Na pomastenie: rozpustenú masť alebo olej
Na posypanie: mletý mak, práškový cukor

Ako na to:

Hrubú a polohrubú múku zmiešame. Pridáme celé vajce, soľ, vodu, vymiesime cesto a necháme ho 10 minút odstáť.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a necháme ho trochu oschnúť. Nakrájame na vodorovné pásiky široké asi 5 cm, a potom na tenké rezance. Nakrájané rezance uvaríme v osolenej vode. Keď vystúpia na hladinu, sú uvarené. Zlejeme ich a prepláchneme studenou vodou.
V miske ich pomastíme rozpustenou masťou alebo olejom. Mak pomelieme a zmiešame s práškovým cukrom. Rezance zmiešame s makovo-cukrovou zmesou.

30.12.2008

Podobné recepty