Kapor na zelenine

Potrebujeme:

4 porcie kapra, 1 PL soli, 4 strúčiky cesnaku, 2-3 červené papriky, 2 PL masti, 4 PL oleja, 4 PL kečupu, 2 dl vývaru, 1 kg zemiakov, 2 zväzky mrazenej fazuľky, zväzok mladej cibuľky s vňaťou, drvené farebné korenie, rasca, štipľavá mletá paprika, tymian

Ako na to:

Očistené, umyté a osušené porcie kapra osoľte, okoreňte, posypte rascou, prelisovaným cesnakom a mletou paprikou. Na 20 min. odložte. Prudko opečte zo všetkých strán na rozpálenej masti.
Do vymasteného pekáča rozložte očistenú pokrájanú zeleninu (okrem fazuľky). Poukladajte kapra, pokvapkajte kečupom, posypte tymianom, podlejte vývarom a v rúre zapekajte asi 20 min. pri 175 °C.
Zemiaky ošúpte, prekrojte na štvrťky a uvarte spolu s fazuľkou. Sceďte. Orestujte na zvyšku oleja, posypte rascou.
Kapra rozdeľte na taniere, obložte zeleninou, zemiakmi a polejte výpekom.

22.07.2006

Podobné recepty