Zemiakové pagáče - lístkové

Potrebujeme:

3 hrnčeky polohrubej múky, 2 dkg kvasníc + 1 dcl vlažného mlieka + l kocku cukru, 1 KL soli, 1 dcl oleja, 3-4 uvarené a vychladnuté zemiaky, 1 Smetol

Ako na to:

Z materiálu vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť. Potom rozváľkame na pomúčenej doske, nastrúhame zemiaky a Smetol.
Cesto poskladáme a necháme v teple vykysnúť 20 minút. Potom cesto znovu rozváľkame a postup opakujeme 3-krát.
Vykrajujemeť pagáče, ktoré potrieme žĺtkom ochuteným vegetou. Na vrch môžeme postrúhať syr, sezam. Cesto je vhodné na pizzu. Z tohto množstva sú 2 plechy.

22.02.2009

Podobné recepty