Kyslá polievka so zeleninou

Potrebujeme:

1 kg akejkoľvek ryby, 20 g masla, 40 g cibule, 1 lyžičku mletej červenej papriky, 1,5 l vody, soľ, 120 g koreňovej zeleniny, 20 g cibule, 1 zelenú papriku, 1 zrelú paradajku, 5 zrniek čierneho korenia, 1 bobkový list, zelenú petržlenovú vňať, 2 dcl kyslej smotany, 1 žĺtok

Ako na to:

Očistenú, vypitvanú a umytú rybu pokrájame na menšie kúsky. Na roztopenom masle speníme posekanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku, pokrájanú rybu a udusíme do mäkka.
Očistenú hlavu, chvostovú plutvu, kosti a ikry zalejeme studenou vodou, osolíme, pridáme očistenú zeleninu, cibuľu, zelenú papriku, paradajku, celé čierne korenie, bobkový list a uvaríme. Potom precedíme, nalejeme na udusenú rybu a spolu ešte chvíľu povaríme.
Do hotovej polievky pridáme posekanú zelenú petržlenovú vňať a žĺtok rozhabarkovaný v kyslej smotane.

16.02.2009

Podobné recepty