Šachovnicová torta

Potrebujeme:

3 tenšie kakaové tortové korpusy alebo jeden 40 dkg kakaový korpus, ktorý priečne pokrájame na tri rovnako hrubé časti, 4 PL pomarančového likéru, 1/8 l mlieka, 750 g tvarohu, 150 g cukru, šťavu a kôru z 1 citróna, šťavu a kôru z 1 pomaranča, 10 plátkov želatíny, 500 ml šľahačky, 1 stužovač šľahačky
Na ozdobenie: 12 kávových zrniek, posekané pistáciové oriešky, čokoládové stružlinky

Ako na to:

Tortové korpusy pokvapkáme pomarančovým likérom.
Dva korpusy pokrájame smerom zvonka dovnútra na 2 cm široké kruhy.
Tvaroh vymiešame dohladka s mliekom, cukrom, šťavou a kôrou z pomaranča a citróna. Hmotu mierne zohrejeme nad parou. Želatínu necháme napučať v studenej vode. Napučanú želatínu pri miernej teplote rozpustíme a primiešame do tvarohovej hmoty. Šľahačku vymiešame so stužovačom a primiešame do tvarohu.
Na celý nepokrájaný korpus rozotrieme tenkú vrstvu krému a uložíme na ňu vonkajší,priemerom najväčší kruh. Pokračujeme smerom do stredu podľa veľkosti, pričom vyberáme každý druhý kruh, aby medzi jednotlivými kruhmi zostala medzera.
Vzniknuté medzery vyplníme krémom. Ďalšiu vrstvu začneme ukladať smerom od stredu. Vzniknuté medzery rovnako vyplníme krémom. Ak nám krém zvýši, potrieme ním i boky torty a oblepíme ich čokoládovými stružlinkami. Vrchnú časť torty posypeme posekanými pistáciami.

01.03.2009

Podobné recepty