Opekance s makom

Potrebujeme:

2 lyžice masla, 100 g maku, 30 g droždia, mlieko, 500 g hladkej múky, 160 g práškového cukru, 20 g práškového cukru, soľ

Ako na to:

Droždie rozmiešame v troche vlažného mlieka, pridáme soľ, lyžicu cukru a lyžicu múky. Necháme vykysnúť na teplom mieste.
Múku preosejeme, pridáme vykysnutý kvások a mlieko podľa potreby. Vymiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto nakrájame a rozšúľame na šúľky asi 1 cm hrubé.
Šúľky nakrájame na kúsky, ktoré uložíme na vymastený plech. Necháme chvíľku vykysnúť a upečieme vo vyhriatej rúre. Pred podávaním opekance sparíme vriacim mliekom a posypeme mletým makom a práškovým cukrom.

15.02.2009

Podobné recepty