Kuracie fašírky na paradajkovej omáčke

Potrebujeme:

kuracie prsia, 1 vajce, 45 ml šľahačky, 125 ml mlieka, 6 žemlí, 3 dkg múky olej na opekanie, mletý muškátový oriešok, čierne korenie a harmónia chuti, soľ
Omáčka: 50 dk g paradajok, 12,5 dkg šampiňónov, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, 2 PL oleja, 1 PL paradajkového pretlaku
Na dohutenie použijeme Maggi bylinky bazalka a tymián a bylinky cesnak a petržlen, cukorb

Ako na to:

4 žemle nakrájame na kocky. Ostatné rozlámeme a dáme do misy. Na rozlámané žemle nalejeme mlieko, necháme asi 5 minút namočené a potom ich vyžmýkame.
Mäso nakrájame na kusy, ktoré pomelieme v mlynčeku spolu s vyžmýkanými žemľami. Vareškou zapracujeme do zmesi šľahačku, pridáme muškátový oriešok, soľ, harmóniu chuti a korenie.
Zo zmesi vytvoríme 4 gule a zľahka ich sploštíme do tvaru fašírky. Obalíme ich v múke, vajíčku, žemľovými kockami a dáme na 1/2 hodiny vychladnúť do chladničky.
Rúru vyhrejeme na 190°C. Rozpálime olej a na panvici opražíme 2 až 3 minúty fašírky dohneda. Opražené vyberieme z oleja a dáma na pekáč. Pečieme asi 25 minút.
Omáčka: Paradajky nakrájame, cibuľu a cesnak nasekáme, šampiňóny nakrájame na plátky. V hrnci rozpálime polovicu oleja, pridáme cibuľu, ktorú pražíme 2 až 3 minúty.
Primiešame paradajky, paradajkový pretlak, koreniny, soľ a trochu cukru. Varíme 10 minút. Paradajkovú zmes prepasírujeme cez sito do misy.
Hrniec vytrieme, zvyšok oleja rozpálime a šampiňóny podusíme domäkka. Vmiešame omáčku a dochutíme.
Fašírky dáme na taniere a okolo nich nalejeme omáčku.

01.01.2009

Podobné recepty