Domáci krémeš

Potrebujeme:

8 dc mlieka, 2 žĺtka, 2 vrecká Zlatého klasu, 1 vanilínový cukor, 15 dkg práškového cukru, 1 Hera, 1 fľaštička rumovej esencie, medovníkové pláty

Ako na to:

Do 8 dcl mlieka dáme 2 žĺtka, 2 vrecká Zlatého klasu alebo Zlatice, vanilkový cukor, 2 lyžice hladkej múky a pridáme 15 dkg práškového cukru.
Najpohodlnejšie je zmes zamiešať pomocou ručného mixéra. Následne uvaríme krém. Uvarený krém dáme vychladnúť. Kým vychladne, spravíme šľahačku. Použijeme 2 kelímky sladkej smotany na šľahanie.
Pred šľahaním naberte na špic noža sódu bikarbónu a vysypte do šľahačky. Ušľahajte do tuha.
V ďalšej nádobe rozmiešame heru a po malých lyžičkách pridávame vychladnutý krém.
Keď to celé vyzerá hotové, nalejeme do krému ešte 1 celú fľaštičku rumovej esencie. Ak máme poruke rum, môžeme použiť 2 PL a netreba esenciu.
Medovníkové pláty: Zoberieme prvú dvojicu a položíme ju na nejaký podklad, ktorý budeme môcť vložiť do chladničky. Na tieto dva pláty natrieme všetok žltý krém. Po natretí krému pokračujeme druhým poschodím a to šľahačkou.
Potom priklopíme druhou dvojicou medovníkových plátov a popritláčame. Hotový dáme do chladničky, najlepšie na 24 hodín.

01.03.2009

Podobné recepty