Srnčí chrbát

Potrebujeme:

3 vajcia, 200 g práškového cukru, 3 lyžice kakaa, 250 g stuženého pokrmového tuku Cera, 100 g hrozienok, 100 g čokolády na varenie, 100 g vlašských orechov, 100 g kandizovaného ovocia alebo želé cukríky, 5 oblátkových rezov Kávenky

Ako na to:

Vajcia, cukor, kakao a tuk Cera dobre vymiešame nad parou. ľaháme tak dlho, kým sa nevytvoria bubliny, potom zmes odstavíme a necháme trocha vychladnúť.
Do mierne vychladnutej hmoty pridáme umyté hrozienka, kúsky čokolády, posekané orechy, pokrájané kandizované ovocie a polámané keksy Kávenky.
Všetko dobre premiešame a vylejeme do formy na srnčí chrbát vyloženej alobalom.
Na chladnom mieste necháme stuhnúť. Pred podávaním vyklopíme a nakrájame na plátky.

25.02.2009

Podobné recepty