Hovädzie medailóniky

Potrebujeme:

6 hovädzích zo sviečkovice, 6 plátkov slaniny, 4 lyžice masla, 12 čerešňových paradajok, 2 malé baklažány, 2 cibule pokrájané na kolieska, 100 ml mlieka, 1 šálku hovädzieho vývaru, 1 lyžicu kečupu, 50 ml bieleho vína, 6 pečených zemiakov, hladkú múku, olej, mleté čierne korenie, soľ, čerstvé bylinky na ozdobenie

Ako na to:

V panvici zohrejeme 3 lyžice masla. Pridáme paradajky, okoreníme mletým čiernym korením a prudko opečieme.
Baklažány očistíme, pokrájame na plátky, osolíme, opečieme na horúcom oleji a necháme odkvapkať. Cibuľové kolieska namočíme do mlieka, obalíme v múke a 3 minúty vyprážame v horúcom oleji. Necháme odkvapkať, potom okoreníme soľou a čiernym korením.
Hovädzie medailóniky obalíme slaninou a obviažeme niťou, aby sa nerozpadli. Pripravené medailóniky okoreníme, v panvici rozpálime olej a medailóniky opečieme z každej strany asi 4–5 minút. Opečené medailóniky vyberieme, osolíme a odložíme do tepla.
Vypražený tuk zalejeme hovädzím vývarom a lyžicou kečupu. Necháme prevrieť na silnom plameni, až odparíme časť tekutiny.
Zoberieme z ohňa a primiešame biele víno a 1 lyžicu masla. Na tanier rozložíme paradajky, opečené baklažány, kolieska cibule a polovice pečených zemiakov.
Navrch poukladáme medailóniky, ktoré polejeme pripravenou šťavou a ozdobíme čerstvými bylinkami

28.11.2008

Podobné recepty