Punčová torta

Potrebujeme:

7 vajec, 150 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 140 g krupicovej múky, 20 g kakaa, 150 g kryštálového cukru na sirup, 100 ml rumu, malinovú šťavu, 150 g vlašských orechov, 80 g malinového džemu, tuk na vymastenie formy, múku na vysypanie formy
Poleva: 200 g práškového cukru, 2 lyžice rumu

Ako na to:

Žĺtka, práškový a vanilínový cukor vymiešame a zľahka pridáme tuhý sneh z bielkov. Prisypeme múku a všetko dobre premiešame.
Z cesta odoberieme jednu tretinu, pridáme k nej kakao, nalejeme ju na plech vyložený papierom a upečieme vo vyhriatej rúre.
Zvyšné cesto nalejeme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a tiež upečieme.
Kým sa pečie korpus, vychladnutý kakaový plát pokrájame na malé kocky, polejeme ich pripraveným sirupom - kryštálový cukor rozpustíme v 150 ml vody, pridáme rum, pomleté orechy a toľko malinovej šťavy, aby vznikla vláčna vlhká masa. Všetko spolu dobre premiešame.
Upečený korpus potom pozdĺžne rozkrojíme, na spodný diel navrstvíme kakaovo–rumovú plnku a zakryjeme ju druhou polovicou korpusu.
Povrch torty natrieme malinovým džemom a rumovou polevou, ktorú pripravíme z práškového cukru, 1 lyžice vriacej vody a rumu miešaním nad miernym ohňom do zhustnutia.

11.01.2009

Podobné recepty