Banány v parížskom kréme

Potrebujeme:

300 g čokolády na varenie, 4 dcl smotany na šľahanie 33%, 100 g práškového cukru, 100 g masla, 1 balíček potravinárskej želatíny, 2-3 dcl mlieka na rozpustenie želatíny, balíček štvorcových keksov, 3-4 veľké banány, forma na biskupský chlebíček alebo srnčí chrbát

Ako na to:

Deň vopred na miernom plameni rozpustíme v smotane polámané čokolády (3 čokolády), maslo a práškový cukor. Uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť, potom dáme do druhého dňa do chladničky.
Na druhý deň dáme krém do oválnej misy a elektrickým šľahačom ho vyšľaháme do peny. Urobíme želatínu podľa návodu. Formu vystelieme jemnou potravinárskou fóliou.
Želatínu vlejeme do vyšľahaného krému a poriadne ju vmiešame. Na dno formy dáme krém, dobre potrasime formou, aby krém dobre sadol a vytvorili sa pekné ozdobné chrbátiky. Krém bude pravdepodobne dosť hustý, tak treba poriadne triasť.
Na krém naukladáme keksy.Na krém rozložíme banány, ktoré po dĺžke rozrežeme na polovičky, aby si pekne posadali na keksy. Ucapkáme ich, jemne potlačíme, nech sa keksíky pricapia na krém.
Banány zakryjeme zvyšným krémom, naukladáme opäť keksy, dobre ich pritlačíme, jemne potrasieme formou, aby krém sadol, prikryjeme fóliou a dáme stuhnúť do chladničky. Najlepšie do druhého dňa.
Na druhý deň krém vyklopíme a nakrájame.

15.02.2009

Podobné recepty