Tvarohová torta

Potrebujeme:

2 balíčky piškót, 1/2 tvarohu, 4 dcl mlieka, 2 vajcia, 1 kocka Hery, 2 balíčky vanilkového cukru, 2 dcl cukru práškového, 4 lyžice rumu, 10 g svetlej želatíny (vrchovatá polievková lyžica), 1 lyžica kakaa, ovocie (jahody, ananás, marhule, broskyne), šľahačka na ozdobu

Ako na to:

Želatínu namočíme na noc do 2 dcl mlieka. Druhý deň pridáme 2 dcl horúceho mlieka a želatínu rozmiešame v mixéri.
Pridáme cukor, vanilkový cukor, rum, vajcia a striedavo po lyžiciach tvaroh a zmäknutú heru. Všetko dobre vyšľaháme.
Tvarohový krém rozdelíme na tri časti. Väčšiu tortovú formu vyložíme mikroténovou fóliou. Na dno narovnáme tesne vedľa seba piškóty a zalejeme prvým dielom tvarohového krému.
Navrch rozložíme ovocie a zalejeme druhým dielom krému. Opäť položíme vrstvu piškót a ovocia a zalejeme zvyškom krému, do ktorého sme jemne zamiešali kakao.
Takto pripravenú tortu dáme do chladničky. Po vychladnutí ozdobíme šľahačkou.

13.11.2008

Podobné recepty