Maďarské pečené mäso

Potrebujeme:

500 g bravčového stehna, 20 g hladkej múky, 20 g masla, lyžičku mletej sladkej červenej papriky, 150 g paradajok, štipku rozdrvenej rasce, soľ, 40 g postrúhaného syra, 20 g masti, 4 strúčiky cesnaku, 250 g zelenej papriky

Ako na to:

Z odblaneného a umytého mäsa nakrájame rezne, naklepeme ich a osolíme. Okraje narežeme a obalíme v múke, do ktorej sme zamiešali mletú papriku a rozdrvenú rascu.
Pekáč alebo zapekaciu misu vymastíme a uložíme do nej pripravené rezne. Posypeme ich na plátky pokrájaným cesnakom, pásikmi zelenej papriky a štvrťkami paradajok. Osolíme a dáme piecť.
V polovici pečenia pokvapkáme rozpusteným maslom, posypeme postrúhaným syrom a dopečieme. Podávame s varenými zemiakmi posypanými nasekanou petržlenovou vňaťou.

06.11.2008

Podobné recepty