Marhuľovo- broskyňový zákusok

Potrebujeme:

5 vajec, 300 g cukru, 1 balík vanilkového cukru, 350 g múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 0,125 l slnečnicového oleja, 175 l fanty, 1 konzervu broskýň, 1 konzervu marhuľového kompótu, 500 ml kyslej smotany, 600 g smotany, 2 stužovače šľahačky, 5 balíčkov vanilkového cukru, škoricu

Ako na to:

Vajíčka rozbijeme a dáme do misy. Pridáme cukor, vanilkový cukor a vymiešame do peny. Po malých dávkach potom primiešame múku a kypriaci prášok. Nakoniec k mase pridáme olej, fantu a vzniknuté cesto dobre vypracujeme.
Rúru predohrejeme na 175°C, cesto dáme na vymastený plech. Pečieme v strednej polohe rúry cca. 20 minút, kým cesto nenaberie zlaté sfarbenie.

Upečené cesto necháme vychladnúť. Broskyne a marhule treba preliať cez sito a nechať odtiecť, potom sa nakrájajú na malé kocky. Do misky dať kyslú smotanu, zmiešať s 3 sáčkami vanilkového cukru. Šľahačku vyšľahať s 3 vanilkovými cukrami a stužovačom a potom opatrne zmiešať so smotanou. Do tejto plnky potom pridať nakrájané marhule a broskyne a až do podávania zmes uschovať v chlade.
Pred podávaním natrieť plnku na upečené cesto, a posypať škoricou.

06.11.2008

Podobné recepty