Francúzsky zemiakový šalát

Potrebujeme:

100 g zemiakov, 400 g sterilizovanej hotovej zmesi mrkvy, hrášku a kukurice, 50 g zeleru, 50 g kyslých uhoriek, 150 g kyslých jabĺk, posekaný alebo sušený tymian a bazalku podľa chuti, 100 g majonézy alebo jogurtu
Nálev: šťavu z 1 citróna, 1 PL octu, 1 PL worchesterskej omáčky, 1 ČL práškového cukru, čierne korenie, soľ

Ako na to:

Neošúpané umyté zemiaky uvaríme v slanej vode. Na kocky pokrájaný zeler uvaríme osobitne v osolenej vode. Ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska alebo pretlačíme cez mriežku.
Pridáme sterilizovanú zeleninu, uvarený zeler, nadrobno nakrájané uhorky a olúpané jablká. Všetko spolu zľahka premiešame a zalejeme nálevom.
Nálev pripravíme z citrónovej šťavy, octu, worcesterskej omáčky, byliniek, cukru, soli a korenia. Vlejeme ho do šalátu, pridáme majonézu a premiešame.
Šalát necháme v chlade odležať, aby sa všetky chute dobre spojili.

06.11.2008

Podobné recepty