Nakladaný hermelín

Potrebujeme:

4 ks hermelínu (enciánu), feferónky, veľkú cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, čili korenie, čierne korenie celé aj mleté, biele mleté korenie, nové korenie, bobkový list, provensalské korenie, slnečnicový olej

Ako na to:

Hermelíny nakrájame na štvrtiny, nakrájame cibuľu a cesnak a zvlášť na tanieri vymiešame koreniacu zmes z čierneho a bieleho korenia, čili, papriky a provensalského korenia. V tejto zmesi obalíme každý kúsok syra zvlášť.
Na dno asi 1,5 l pohára nasypeme zopár guliek nového a čierneho korenia a bobkový list. Potom ukladáme syry. Jednotlivé vrstvy syra prekladáme nakrájanou cibuľou a cesnakom, feferónkami a koreninami, až kým pohár nenaplníme.
Potom už len zalejeme slnečnicovým olejom a dáme do chladničky na 14 dní alebo do tepla na 3 dni odležať. Použitý olej nevylievame, uchováme ho v chladničke a použijeme na ďalšie nakladanie.

15.02.2009

Podobné recepty