Cestoviny so šampiňónmi

Potrebujeme:

300 g šampiňónov, 2 cibule, 1 strúčik cesnaku, 400 g väčších cestovín, soľ, 2 PL masla, štipku strúhaného muškátového orieška, mleté čierne korenie, 250 ml smotany na šľahanie, ½ viazaničky petržlenovej vňate, 100 g tvrdého strúhaného syra

Ako na to:

Šampiňóny očistíme, umyjeme, nakrájame, cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame a vňať nasekáme. V hrnci zohrejeme maslo, pridáme šampiňóny, cibuľu, cesnak, premiešame, dochutíme štipkou muškátového orieška a korením.
Tretinu zo smotany na šľahanie odlejeme, zvyšok prilejeme k šampiňónom a necháme povariť.
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, zlejeme a necháme odkvapkať.
Odloženú smotanu vyšľaháme, spolu s nasekanou vňaťou nakoniec vmiešame do omáčky. Cestoviny polejeme omáčkou, zľahka premiešame, pred podávaním posypeme strúhaným syrom.

06.01.2009

Podobné recepty