Hovädzie medailóniky

Potrebujeme:

4 kusy hovädzích plátkov zo sviečkovice, 1 menší pór, 4 plátky prerastenej oravskej slaniny, 2 PL masla, olej na opekanie, olivový olej na potretie, francúzsku horčicu, 10 kokteilových paradajok, 1 väčšiu mrkvu, 8 šalotiek, 2 menšie cukety
Omáčka: 150 ml mäsového vývaru, 100 ml suchého bieleho vína, 1 plechovku lúpaných paradajok, 1 ČL kukuričného škrobu, 1 PL sladkej sójovej omáčky, mleté korenie štyroch farieb, soľ

Ako na to:

Hovädzie mäso umyjeme a osušíme. Každý plátok mäsa potrieme olivovým olejom, horčicou, osolíme, okoreníme a položíme naň kúsok umytého póru.
Mäso zabalíme do rolky, obalíme slaninou a do špirály zviažeme potravinárskou niťou. Opekáme na oleji z každej strany asi 5 minút. Vyberieme a odložíme do tepla.
Medzitým v panvici rozpustíme maslo a opečieme šalotky, na kolieska nakrájanú cuketu, polovice paradajok a na plátky nakrájanú mrkvu.
Okoreníme čerstvo pomletým korením a opekáme asi 10 minút. Potom zeleninu vyberieme a necháme na sitku odkvapkať. Do výpeku z mäsa vlejeme vývar, sójovú omáčku, lúpané paradajky a pridáme kúsok masla.
Šťavu prípadne zahustíme škrobom rozmiešaným v 50 ml studenej vody. Pred koncom varenia pridáme víno a dobre premiešame.
Podávame so zemiakmi, opečenou zeleninou a omáčkou.

13.11.2008

Podobné recepty