Plnka z mletého mäsa s vajcom

Potrebujeme:

2 cibule, 1 až 2 strúčiky cesnaku, 1 viazaničku petržlenovej vňate, 2 stonky tymianu, 1 PL masla, 1 kg mletého mäsa (pol hovädzieho a pol bravčového), 6 vajec, 3 PL strúhanky, 2 ČL horčice, 1 ČL paradajkového pretlaku, 1 ČL mletej červenej papriky, pol ČL mletého čili korenia, pol ČL nastrúhanej citrónovej kôry, soľ, mleté čierne korenie

Ako na to:

Ošúpanú cibuľu a cesnak veľmi najemno pokrájame. Petržlenovú vňať a tymian opláchneme pod studenou vodou a necháme odkvapkať.
Potom lístočky otrháme a posekáme.
Na panvici rozpálime maslo, pridáme pokrájanú cibuľu, cesnak a posekané bylinky. Približne minútu dusíme, potom odstavíme z plameňa.
K mletému mäsu pridáme podusenú zmes, 2 vajcia, strúhanku, horčicu, paradajkový pretlak, mletú papriku, čili korenie
a citrónovú kôru.
Mäsovú hmotu ochutíme soľou a čiernym korením a dôkladne premiešame.
Štyri zvyšné vajcia uvaríme natvrdo, zalejeme studenou vodou a vychladnuté ošúpeme.
Vymastenú formu na srnčí chrbát naplníme polovicou mäsovej hmoty.
Na mäsovú vrstvu pokladieme natvrdo uvarené vajcia, ktoré zakryjeme druhou polovicou mäsovej hmoty. Povrch uhladíme.
Naplnenú formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme.
Ako príloha sa dobre hodia opečené zemiaky, zemiaky pečené v šupke alebo zemiakové pyré. Plnka z mletého mäsa výborne chutí aj na studeno s horčicou, zeleným šalátom, paradajkami a domácim chlebom.

13.11.2008

Podobné recepty