Mäsová plnka

Potrebujeme:

300 g bravčového mäsa (pliecko), 200 g údeného mäsa, 6 vajec, 6 malých žemlí, 125 ml mlieka, 2 PL posekanej petržlenovej vňate, postrúhaný muškátový oriešok, celé čierne korenie, soľ, mleté čierne korenie, masť na vymastenie plechu

Ako na to:

Bravčové mäso zalejeme malým množstvom vriacej vody, pridáme celé čierne korenie, osolíme a uvaríme. Údené mäso zalejeme malým množstvom vriacej vody a uvaríme. Uvarené mäso po vychladnutí pokrájame na malé kocky.
Žemle pokrájané na kocky zalejeme vývarom z údeného mäsa asi 1 dcl, pridáme pokrájané mäso, nasekanú petržlenovú vňať, štipku postrúhaného muškátového orieška, osolíme a okoreníme.
Zalejeme žĺtkami, ktoré sme rozhabarkovali v mlieku, premiešame a necháme asi 10 minút stáť. Potom pridáme tuhý sneh z bielkov a premiešame.
Masu dáme do vymasteného hlbšieho plechu a pečieme asi 30 minút pri teplote 180/160 °C.
Mäsová plnka chutí teplá aj studená.

06.11.2008

Podobné recepty