Knedle z plesňového syra

Potrebujeme:

100 g jemného plesňového syra, 125 ml mlieka, 2 vajcia, 250 g na kocky nakrájaného pečiva, cibuľu, 3 lyžice rastlinného oleja, 2 strúčiky cesnaku, 3 lyžice nakrájanej pažítky, 5 lyžíc hrubej múky, soľ, čierne korenie

Ako na to:

Na kocky nakrájané pečivo dáme do misy. Vajcia s trochou soli rozmiešame v mlieku a prelejeme ním pečivo. Dobre premiešame.
Cibuľu nakrájame na kocky a orestujeme na oleji.
Pridáme prelisovaný cesnak, krátko osmažíme a primiešame
k pečivu. Hmotu dobre premiešame v mise a necháme 20 minúť odpočinúť. Potom podľa potreby pridáme múku.
Plesňový syr nakrájame na kocky a spolu s pažítkou vmiešame do knedľovej hmoty. Mokrými rukami vytvarujeme knedle, vyvaľkáme ich v múke, vložíme do mierne vriacej osolenej vody a pri nízkej teplote varíme asi 15 minút.
Hotové posypeme pažítkou a podávame k listovým šalátom.

30.10.2008

Podobné recepty