Plnený patizón

Potrebujeme:

1 väčší patizón, 1 cibuľu, 100 g sójových kociek, 1,5 l zeleninového vývaru, 50 g sušených húb, 1 lyžičku sójovej omáčky, 2 vajcia, mleté čierne korenie, majorán, petržlenovú vňať, olej

Ako na to:

Patizón umyjeme, odkrojíme vrch a odstránime jadierka, osolíme a necháme postáť.
Naplníme plnkou, uložíme na pekáč, podlejeme zeleninovým vývarom a za občasného polievania upečieme domäkka.
Plnka: Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na oleji. Pridáme vopred namočené a pokrájané sójové kocky, namočené huby, okoreníme, pokvapkáme sójovou omáčkou, krátko opražíme a necháme vychladnúť.
Do vychladnutej zmesi vmiešame rozšľahané vajcia, majoránku, posekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame.
Na tanieri ozdobíme listami hlávkového šalátu, pokrájanou zelenou paprikou, paradajkami a brokolicou. Podávame so zemiakovou kašou.

13.11.2008

Podobné recepty