Ovocná bublanina

Potrebujeme:

6 žĺtkov, 30 dkg polohrubej múky, 25 dkg masla, 30 dkg kryšt.cukru, šťavu z jedného citróna a nastrúhanú kôru, 1/2 prášku do pečiva, 6 bielkov sneh, 1 vanilkový cukor

Ako na to:

Žĺtka vymiešame s maslom, cukrom, citrónom a pomaly pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme sneh
z bielkov.
Ľahké cesto vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech.
Ovocie vykôstkujeme, necháme odkvapkať, posypeme múkou a poukladáme na cesto. Pečieme v horúcej rúre.

Ak robíme koláč v zime zo zaváraniny môžeme na vychladnutý koláč dať tento krém:
1 l kompótovej šťavy, 2 bal. zlatý klas - pudingový prášok, uvariť na vyliať na vychladnutý koláč

13.11.2008

Podobné recepty