Vyprážaný oštiepok

Potrebujeme:

oštiepok, 100 g strojovej šunky, vajce, 2 surové zemiaky, 100 ml svetlého piva, 200 g hladkej múky, lyžičku mletého korenia, lyžičku mletej papriky, petržlenovú vňať na ozdobu

Ako na to:

Oštiepok nakrájame na kolieska s hrúbkou asi 1/2 centimetra, každé mierne okoreníme a opaprikujeme z jednej strany.
Medzi dve kolieska vložíme plátok šunky a obalíme hladkou múkou.
Takto pomúčené vložíme do cestíčka, ktoré pripravíme
z hladkej múky, vajca, nastrúhaných zemiakov a trošky svetlého piva.
Obalené cestíčkom vyprážame na horúcom oleji z oboch strán. Vypražený oštiepok ozdobíme kúskom petržlenovej alebo zelerovej vňate.

07.11.2008

Podobné recepty