Kuracie mäso s cesnakom a ananásom

Potrebujeme:

4 plátky kuracieho mäsa (zo stehna), 3 dcl 33%-nej smotany, 2 lyžice sladkej sójovej omáčky, 2 lyžice slanej sójovej omáčky, 1 lyžicu škrobovej múčky, 5 až 6 strúčikov cesnaku, konzervu ananásu

Ako na to:

Plátky mäsa osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke a opražíme na oleji. Podlejeme vodou a prikryté dusíme 10 až 15 minút.
Smotanu zmiešame so sladkou a slanou sójovou omáčkou, primiešame škrobovú múčku, prelisovaný cesnak a pridáme k mäkkému mäsu. Premiešame a krátko povaríme.
Na plátky mäsa (na tanieri) dáme kúsky ananásu. Podávame s hranolkami a veľkým množstvom petržlenovej vňate.

14.12.2008

Podobné recepty