Jahňacie karé na fazulke

Potrebujeme:

600 g jahňacieho karé, soľ, mleté čierne korenie, 3 zrnká borievok, 3 strúčiky cesnaku, olej, 2 paradajky, 200 g sterilizovanej zelenej fazuľky, 1,5 dcl smotany na varenie, 1 lyžicu hladkej múky, ocot, cukor, petržlenovú vňať

Ako na to:

Jahňacie karé posekáme na porcie, umyjeme, osušíme a osolíme. Mleté korenie premiešame s rozdrvenými borievkami, s pretlačeným cesnakom a zmesou natrieme porcie mäsa. Prudko opečieme z oboch strán na rozohriatom oleji. Podlejeme vodou a dusíme do polomäkka. Potom pridáme pokrájané paradajky a udusíme do mäkka.
Na troche oleja opražíme hladkú múku, zalejeme smotanou, premiešame, pridáme fazuľkové struky a za stáleho miešania privedieme do varu. Osolíme, ochutíme octom, cukrom, krátko povaríme a rozdelíme na taniere. Podávame s uduseným karé posypaným petržlenovou vňaťou.

29.12.2008

Podobné recepty