Špagety bolognese

Potrebujeme:

500 g špagiet, 300 až 500 g mletého mäsa, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, paradajkový pretlak, konzervu s lúpanými paradajkami, čierne mleté korenie, červenú mletú papriku, oregano, soľ, olej, tvrdý strúhaný syr

Ako na to:

Cibuľu ošúpeme, nakrájame a dáme pražiť na olej, po zmäknutí pridáme pretlačený cesnak a ešte chvíľu popražíme. Pridáme červenú papriku, po malej chvíli pridáme mleté mäso, ktoré okoreníme čiernym korením a soľou (podľa chuti).
Kým sa mäso praží, pripravíme si omáčku: Zmixujeme spolu paradajky z konzervy a paradajkový pretlak dochutené oreganom. Po upražení mäsa pridáme k nemu paradajkovú omáčku a varíme, kým nezovrie. Vzniknutú omáčku bolognese zmiešame spolu s uvarenými špagetami, alebo servírujeme na špagety až na tanieri.
Špagety na tanieri bohato posypeme strúhaným syrom a konzumujeme za tepla.

05.12.2008

Podobné recepty