Grófkin koláč

Potrebujeme:

Cesto: 45 dkg polohrubej múky, 12,5 dkg Hélie, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 20 dkg práš.cukru, 4 žĺtka, 1-2 PL mlieka, citrónovú kôru, 1 PL kakaa, 7 menších očistených jabĺk, sneh zo 4 bielkov, 1 vanilkový cukor, 2 PL kryšt.cukru, 7 dkg sekaných orechov a hrozienok

Ako na to:

Na doske vypracujeme zo surovín vláčne cesto a tretinu z neho odložíme do mikroténového vrecka do chladničky. Do zvyšku pridáme kakao.
Rozvaľkáme na veľkosť plechu a pomocou valčeka preložíme na vymastený a múkou posypaný plech. Na cesto nastrúhame očistené jablká, posypeme vanilkou, kryšt.cukrom, orechmi, hrozienkami a škoricou.
Na jablká rozotrieme sneh z bielkov a postrúhame cesto z chladničky. Pečieme v mierne predhriatej rúre asi 30 min. Hotový koláč ozdobíme rozpustenou čokoládou, tak že ho pofŕkame.

30.11.2008

Podobné recepty