Zapekané zemiaky s údeným tofu

Potrebujeme:

500 g zemiakov, 2 strúčiky cesnaku, rascu, korenie, asi 250 g údeného TOFU, strúhaný syr (asi 100 g), kyslú pochúťkovú smotanu, 2 vajcia

Ako na to:

Zemiaky uvaríme v osolenej vode, pokrájame na tenké kolieska, ochutíme ich opraženou cibuľkou a 2 strúčikmi cesnaku. Posypeme rascou a korením asi 250 g údeného TOFU pokrájame na tenké plátky, pokropíme sójovou omáčkou, primiešame k zemiakom.
Vymastíme ohňovzdornú misu, vysypeme strúhankou a naplníme zmesou. Posypeme strúhaným syrom a polejeme kyslou pochúťkovou smotanou, do ktorej sme rozmiešali 2 vajcia, pažítku alebo petržlenovú vňať. Podávame s rôznymi šalátmi.

06.11.2008

Podobné recepty