Sýty kurací hrniec s tekvicou

Potrebujeme:

1,5 kg kuracích stehien, 900 g tekvice, 1 PL olivového oleja, 1 stredne veľkú cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, 200 ml bieleho vína, 2 PL paradajkového pretlaku, 2 bobkové listy, 1/2 KL rozmrveného sušeného tymianu, 1 konzervu (asi 460 g) veľkej bielej fazule, soľ, mleté čierne korenie

Ako na to:

Vo veľkom ohňovzdornom hrnci rozohrejeme olej. Stehná umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Vložíme do hrnca a opekáme z oboch strán asi 6 minút dozlatista. Mäso vyberieme na tanier.
Ošúpanú cibuľu a cesnak nahrubo posekáme. Pridáme do hrnca a na miernom ohni opekáme asi 3 minúty domäkka. Potom prilejeme víno a dobre premiešame. Pridáme paradajkový pretlak, bobkové listy, tymian a trochu soli.
Vložíme kuracie stehná, necháme zovrieť a prikryjeme. Rúru rozohrejeme. Hrniec vložíme do rúry a pečieme 20 minút. Tekvicu prekrojíme, odstránime jadierka, olúpeme a dužinu pokrájame na väčšie kúsky. Fazuľu precedíme a necháme odkvapkať. Potom ju spolu s tekvicou pridáme k mäsu, prikryjeme a pečieme ďalších 20 až 30 minút, kým mäso aj tekvica nie sú úplne mäkké.
Pred podávaním vyberieme bobkové listy. Servírujeme s čerstvým chlebom alebo chrumkavou bagetou.

29.12.2008

Podobné recepty