Tekvico-kurací kastról

Potrebujeme:

4 porcie
600 g žltej tekvice, 300 g brokolice, 3 rezne z kuracích pŕs, 2 cibule, 2 PL masla, 400 ml slepačieho vývaru, 2 zelené cibuľky alebo malý pór, 3 PL kyslej smotany, 1 PL ostrejšej horčice, kôru a šťavu z ½ citróna, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Tekvicu rozpolíme, zbavíme jadierok, ošúpeme a pokrájame na kocky. Brokolicu umyjeme, oberieme ružičky, stonku olúpeme a pokrájame na kúsky. Ružičky a stonku povaríme 2 min v osolenej vode, prudko schladíme prúdom studenej vody a necháme odkvapkať.
Kuracie mäso pokrájame na centimetrové kocky. Cibuľu ošúpeme a pokrájame najemno. Mäso opečieme na 1 PL masla, osolíme a okoreníme.
Cibuľu orestujeme dosklovita na zvyšku masla. Brokolicu a tekvicu krátko opečieme s cibuľou, pridáme opečené mäso, podlejeme vývarom a prikryté podusíme na miernom ohni 10 min.
Zelenú cibuľku alebo pór umyjeme, očistíme a pokrájame na kolieska. Smotanu zmiešame s mäsom, pridáme horčicu, dochutíme citrónovou šťavou a kôrou. Podávame ozdobené cibuľkou alebo pórom.

17.10.2008

Podobné recepty