Čokoládový dezert s hruškami

Potrebujeme:

½ kocky droždia, 75 g polohrubej múky, 1 dcl kefíru, 100 g masla, 75 g kryšt.cukru, 2 vajíčka, 2 lyžice kakaa, 3 hrušky, ½ lyžičky strúhaného čerstvého zázvoru

Ako na to:

Malú tortovú formu vymažeme maslom a na dno poukladáme plátky z polovice olúpaných hrušiek.
Premiešame droždie s cukrom a kefírom, prilejeme zyšok vlažného masla, strúhaný lúpaný zázvor, vajíčka a všetko vymiešame. Pridáme preosiatu múku s kakaom a ľahko zamiešame. Toto liate tučné cesto necháme na teplom mieste prikryté utierkou vykysnúť asi 20 min.
Cesto nalejeme na hrušky, poukladáme naň ostatné hrušky a necháme opäť na teplom mieste vykysnúť asi 20 min.
Pečieme v predriatej rúre na 160 C asi 30 min a necháme v otvorenej rúre chladnúť. Vyklopíme a hotový dezert ozdobíme plátkami zvyšných hrušiek a pocukrujeme.

08.10.2008

Podobné recepty