Tekvičky plnené kačaciou

Potrebujeme:

6 porcií
6 malých žltých tekvičiek, 400 g pečeného kačacieho mäsa (zo stehna alebo z pŕs), 1 PL kačacej masti, 3 stonky petržlenovej vňate, štipku strúhaného muškátového orieška, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a lístky otrháme. Z tekvičiek odrežeme vršky a pomocou lyžice vydlabeme dužinu aj so semienkami. Dužinu uvaríme v pare domäkka.
Zmäknutú teplú dužinu nakrájame na malé kúsky alebo nahrubo nastrúhame. Kačacie mäso nadrobno nakrájame. Na panvici rozohrejeme masť a mäso na nej opečieme. Podľa potreby osolíme, okoreníme a dochutíme muškátovým orieškom.
Na panvicu pridáme dužinu z tekvice a všetko spolu zľahka premiešame a prehrejeme. Nakoniec pridáme natrhané lístky petržlenu. Zmesou naplníme vydlabané tekvičky, ozdobíme petržlenovou vňaťou a ihneď podávame s chlebom alebo varenými zemiakmi. Tekvice v tomto prípade slúžia len ako misky, keďže sa jedlo nezapeká, nekonzumujeme ich.

11.10.2008

Podobné recepty