Nákyp so syrom a s kôprom

Potrebujeme:

1 kg bielej tekvice, 4 vajcia, 2 PL masla, 150 g strúhaného syra typu Gouda, 1 téglik kyslej smotany, soľ, mleté biele korenie, 2 strúčiky cesnaku, 4 PL nasekaného kôpru, tuk na vymastenie formy

Ako na to:

Tekvicu ošúpeme a dužinu nahrubo ostrúhame. Žĺtka oddelíme od bielkov, zašľaháme ich do masla, pridáme strúhaný syr a smotanu. Zmes premiešame s tekvicou a nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
Tekvicovú zmes podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak a nasekaný kôpor. Zmes rovnomerne rozložíme do vymastenej ohňovzdornej misy a pečieme pri teplote 180 C doružova asi 60 min. Podávame s varenými zemiakmi a ozdobené kôprom.

08.10.2008

Podobné recepty